Renter

Inddrivelsesrente

Du betaler 7,55 procent i rente om året (2022), når du har gæld til det offentlige.

Renten var i 2. halvår af 2021 på 7,65 %.

Inddrivelsesrenten beregnes fra den 1. i måneden efter, at gælden er modtaget af Gældsstyrelsen. Renten tilskrives som en simpel dag-til-dag rente af hovedstol og skyldige omkostninger fx rykkergebyrer. Du betaler ikke rentes rente eller rente af retsafgifter og administrative omkostninger.

Rentebeløbet tilfalder den, der har penge til gode som kompensation for den sene betaling. De gebyrer, der opkræves, når gælden inddrives fx tilfalder Gældsstyrelsen. Det samme gør renten af gebyrer.

Hvor kan jeg se, hvor mange renter, der er tilskrevet?

Som virksomhed kan du se renter i TastSelv Erhverv på skat.dk/Skattekontoen. Er du en enkeltmandsvirksomhed, kan du logge på med dit private NemID/MitID. Ellers skal du have en NemID/MitID medarbejdersignatur eller TastSelv-kode.

Undtagelser

Ved gæld hvor renten er aftalt mellem dig og kommunen (fx boligydelseslån til personligt ejede virksomheder), eller hvor renten er direkte nævnt i et lånedokument, skal du betale den aftalte rente i stedet for inddrivelsesrenten.

Gæld uden renter

Du betaler ikke renter på straffelovsbøder.

Fradrag for inddrivelsesrenten

Fra den 1. januar 2020 er der ikke længere fradragsret for inddrivelsesrenter. Det gælder også for inddrivelsesrenter, der er løbet på gæld før den 1. januar 2020.