Renter

Inddrivelsesrente

Du betaler 9,9 procent i rente om året (2023), når du har gæld til det offentlige.

Renten var i 2. halvår af 2022 på 7,55 procent og reguleres halvårligt.

Hvor kan jeg se, hvor mange renter, der er tilskrevet?

Som virksomhed kan du se renter i TastSelv Erhverv på skat.dk/Skattekontoen. Er du en enkeltmandsvirksomhed, kan du logge på med dit private NemID/MitID. Ellers skal du have en NemID/MitID medarbejdersignatur eller TastSelv-kode.

Intet fradrag for inddrivelsesrenter

Fra den 1. januar 2020 er der ikke længere fradragsret for inddrivelsesrenter. Det gælder også for inddrivelsesrenter, der er løbet på gæld før den 1. januar 2020.

Gæld uden renter

Der løber ikke renter på straffelovsbøder.

Undtagelser - aftalte renter

Ved gæld hvor renten er aftalt mellem dig og kommunen (fx boligydelseslån til personligt ejede virksomheder), eller hvor renten er direkte nævnt i et lånedokument, skal du betale den aftalte rente i stedet for inddrivelsesrenten.

Beregning af inddrivelsesrenten

Når vi modtager gæld til inddrivelse, beregner vi inddrivelsesrenten fra den 1. i den efterfølgende måned. Renten tilskrives som en simpel dag-til-dag rente af hovedstolen (den oprindelige gæld uden renter) og gebyrer (fx rykkergebyrer).

Hvem går renterne til?

De renter, der løber på gælden, går til den kreditor, der har penge til gode som kompensation for den sene betaling. Gældsstyrelsen modtager inddrivelsesgebyrer og renter på inddrivelsesgebyrer.