Vi kan modregne din gæld

Hvis du har penge til gode hos det offentlige, kan vi bruge beløbet på din gæld til det offentlige. Det kalder vi modregning.

Se videoen, som forklarer, hvordan modregning foregår:

Ofte stillede spørgsmål om modregning

 • Hvad er modregning?

  Har du penge til gode hos det offentlige, fordi du fx har betalt for meget i skat, kan Gældsstyrelsen bruge beløbet til modregning med din gæld. Det betyder, at pengene bliver brugt til at betale af på din gæld. Er der et beløb tilbage efter modregning, bliver pengene udbetalt til dig.​

 • Hvordan finder jeg ud af, om min overskydende skat bliver modregnet?

  Står der i din årsopgørelse fra Skattestyrelsen, at du ikke får din overskydende skat udbetalt med det samme, er det fordi, vi først skal undersøge, om du eller din ægtefælle har gæld, vi kan bruge pengene til.

  Du får direkte besked fra Gældsstyrelsen, hvis vi modregner i din overskydende skat.

  Se din årsopgørelse på skat.dk

 • Hvornår får jeg min overskydende skat udbetalt?

  Modtager du din årsopgørelse i marts, og skal du have penge tilbage i skat, vil de typisk blive sat ind på din NemKonto i midten af april. Vi kan dog tilbageholde din overskydende skat, så længe vi undersøger din og/eller din ægtefælles gæld.

  Vi behandler din sag så hurtigt som muligt og giver dig besked, hvis vi modregner i din overskydende skat. Du får et eventuelt beløb udbetalt, når vi har taget stilling til, om der skal ske modregning med hele eller dele af den overskydende skat.

  Vi kan desværre ikke fremskynde udbetalingen - hverken hvis du ringer ind, eller hvis du hurtigt betaler gælden.

  Bemærk: Du får ikke din overskydende skat udbetalt, hvis du har indgået en aftale med en anden part om retten til din udbetaling. Aftalen handler om at "afgive transport". Læs mere på siden Transport.

 • Hvordan kan jeg kontakte jer?

  Har du spørgsmål til modregning eller til din gæld, der er til inddrivelse hos Gældsstyrelsen, kan du kontakte os via vores kontaktside.

Sådan modregner vi i udbetalinger fra det offentlige

Vi modregner i rækkefølgen:

 1. Gæld, som opkræves af den offentlige myndighed, som du har penge til gode hos, fx Skattestyrelsen
 2. Gæld, som er til inddrivelse hos Gældsstyrelsen
 3. Gæld under opkrævning, som er registreret hos Gældsstyrelsen.

 

Du kan læse mere om reglerne i Den juridiske vejledning, afsnit A.D.13 Modregning, som du finder på skat.dk/juridiskvejledning.