Ofte stillede spørgsmål om modregning

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får om modregning i udbetalinger fra det offentlige - fx om overskydende skat?

 • Hvad er modregning?

  Har du penge til gode hos det offentlige, fx hvis du skal have skat tilbage, kan Gældsstyrelsen modregne beløbet. Pengene bliver brugt til at betale af på din gæld. Er der et beløb tilbage efter modregning, bliver pengene udbetalt til dig.​

 • Hvordan finder jeg ud af, om min overskydende skat bliver modregnet?

  Når du får din årsopgørelse fra Skattestyrelsen, kan du se om du sidste år har betalt for meget eller for lidt i skat.

  Modtager du din årsopgørelse i marts, og skal du have penge tilbage i skat, vil de typisk blive sat ind på din konto i midten af april. Har du ikke fået pengene udbetalt inden da, kan det være fordi, du eller din ægtefælle har gæld til det offentlige.

  Du får direkte besked senest den 1. september, hvis vi modregner i din overskydende skat.

 • Hvordan får jeg mine overskydende penge udbetalt?

  Har du penge til gode efter modregning for indkomståret 2019, bliver det overskydende beløb udbetalt til din NemKonto i perioden fra den 3. april 2020 til den 1. september 2020. Vi kan desværre ikke fremskynde udbetalingen, hverken hvis du ringer ind, eller hvis du hurtigt betaler gælden.

 • Hvorfor har jeg modtaget flere breve om modregning?

  I nogle tilfælde får du mere end ét brev om, at vi har modregnet i de penge, du havde til gode i skat. Det skyldes, at vi sender forskellige breve om forskellige typer af gæld.

 • Hvordan kan jeg kontakte jer?

  Har du spørgsmål til modregning eller til din gæld, der er til inddrivelse hos Gældsstyrelsen, kan du kontakte os via vores kontaktside.