Gyldig fra

Gældsstyrelsen orienterer borgere om behandling af deres personoplysninger

Mange borgere vil i den kommende tid modtage brev fra Gældsstyrelsen om, at vi behandler deres personoplysninger i forbindelse med, at vi inddriver deres gæld til det offentlige. Brevet er blot en orientering.

Gældsstyrelsen orienterer løbende om personoplysninger, fordi vi er forpligtet til at oplyse om, at vi behandler borgernes data ifølge reglerne om GDPR (persondataforordningen). I den kommende tid vil mange borgere modtage sådan et brev. Brevet er blot til orientering, og borgerne behøver derfor ikke reagere på det.

Nogle borgere har måske ikke hørt fra Gældsstyrelsen i længere tid, og derfor kan brevet vedrøre ældre gæld, men vi skriver til borgerne, når der er nyt i deres sagsbehandling.

I brevet fortæller vi, hvordan og hvorfor vi anvender borgernes personoplysninger. Vi behandler fx kun de oplysninger, der er nødvendige for at kunne inddrive gælden.

Borgerne har en række rettigheder i forhold til vores behandling af deres personlige oplysninger. Har man modtaget et brev fra os om vores persondatapolitik og vil gøre brug af rettighederne, kan man kontakte os ved at skrive til persondata@gaeldst.dk.