Du kan søge om henstand

- hvis du ønsker at vente med at betale

Du kan søge om at få udskudt en betalingsfrist af din gæld til det offentlige i op til 6 måneder.

Ofte stillede spørgsmål om henstand

• Hvornår kan jeg søge om henstand?

Du kan søge om at få lov til at vente med at betale, hvis der er sket noget, som betyder, at du i et stykke tid har svært ved at betale din gæld.

Du kan som udgangspunkt få udskudt din betaling i op til 6 måneder, hvis du hele tiden har vist vilje til at ville betale din gæld og står med

• særlige sociale omstændigheder eller
    • pludseligt opståede/uforudsete udgifter
  • Hvilke omstændigheder eller udgifter har betydning for, om jeg kan få henstand?
    • Særlige sociale omstændigheder
      • Nylig skilsmisse
      • Nyligt dødsfald i nærmeste familie
      • Pludselig invaliderende sygdom
      • Midlertidigt uden indkomst fx pga. afsoning (hvis du kan betale senere)

• Pludseligt opståede/uforudsete udgifter - afhængig af udgiftens størrelse i forhold til din økonomi
      • Tandlæge
      • Medicin (engangsbetaling, opstartsbehandling, akut behandling)
      • Værkstedsregning, hvis bil er nødvendig for opretholdelse af indkomst
      • Reparationer på hus, indbo der er nødvendige og ikke dækket af forsikring
      • Tyveri – digitalt tyveri, som betyder ingen adgang til fx din bankkonto
  • Hvordan søger jeg?

For at søge om at få udskudt en betaling, skal du ringe eller skrive til os. Se hvordan på siden Kontakt.