Gyldig fra

Gældsstyrelsen har i 2018 inddrevet 3,6 mia. kr. ved at modregne gæld i udbetalinger fra offentlige myndigheder

Modregning er et af de mest effektive værktøjer, Gældsstyrelsen har til rådighed

Værktøjet giver Gældsstyrelsen mulighed for automatisk at tilbageholde udbetalinger fra alle myndigheder og bruge pengene til at afdrage skyldneres gæld til det offentlige.

I 2018 inddrev Gældsstyrelsen 3,6 mia. kr. ved at modregne danskernes gæld i udbetalingerne fra offentlige myndigheder. Det er en stigning i forhold til 2014, hvor der til sammenligning blev inddrevet 2,2 mia. kr. Stigningen skyldes særligt en målrettet indsats for at rydde op i millioner af gældsposter og gøre dem klar til modregning.

Direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh, er tilfreds med resultatet fra 2018:

”Modregning er et meget effektivt værktøj, som vi kan se giver gode resultater. Vi skal huske, at før gælden havner hos Gældsstyrelsen, har en anden offentlig instans forgæves forsøgt at rykke for gælden. Det er altså gæld, som en skyldner enten ikke kan eller ikke vil betale. Men ved hjælp af modregning kan vi sikre, at gælden bliver betalt, før pengene overhovedet havner i hånden på den pågældende skyldner”, siger direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh.

Modregning er et af de værktøjer, som blev suspenderet i 2015 med beslutningen om at standse al automatisk inddrivelse via det fejlramte og nu nedlukkede inddrivelsessystem EFI. Evnen til at modregne blev genetableret i marts 2016.

Læs mere om modregning som et værktøj til inddrivelse af danskernes gæld til det offentlige. Download publikationen "Modregning 2018".

 

For yderligere oplysninger:

Journalister:  7222 1304

Borgere og virksomheder: 7015 7304