Gå til sidens indhold

Gældsstyrelsen slår dørene op

Som led i Regeringens plan ’Fra én til syv styrelser – skatteforvaltningen 2021’ er Gældsstyrelsen nu etableret med hovedsæde i Middelfart.

Den 1. juli 2018 markerer startskuddet for de syv nye styrelser, og den 28. juni 2018 blev Gældsstyrelsen indviet af skatteminister Karsten Lauritzen i hovedsædet i Middelfart.

I sin tale fremhævede skatteministeren, at Gældsstyrelsen spiller en helt central rolle for den retssikkerhed, retsfølelse og konsekvens, der skal kendetegne den danske skatteforvaltning.

Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, understregede i sin tale, at han var glad for, at det var lykkes at bygge bro til Gældsstyrelsen og indlede et rigtig godt samarbejde, og at etableringen af Gældsstyrelsen i Middelfart betyder flere arbejdspladser og en øget vækst og udvikling i kommenen.

Vigtig samfundsopgave

Lars Nordahl Lemvigh, der er direktør for Gældsstyrelsen, var vært ved indvielsen og kvitterede for nøglerne til Gældsstyrelsen.

”Brobyggergenet lever også i min familie. Min farfar var smed og med til at slå nitter i Gamle Lillebæltsbro. Middelfart er derfor velkendt land, og jeg er glad for at være tilbage. Jeg vil samtidig gerne takke for den måde, kommunen har taget imod både mig og styrelsens medarbejdere på.”

For Lars Nordahl Lemvigh er det vigtigste, at medarbejderne kan se sig selv i den nye organisation. At de kan se sig selv løse den vigtige samfundsopgave, der er betroet Gældsstyrelsen: at inddrive mest mulig gæld til det offentlige og forebygge, at ny gæld opstår.

Udover Middelfart har Gældsstyrelsen driftscentre i Roskilde, Tønder, Ringkøbing, Thisted, Grenå og en lokation i Randers. Ifølge Lars Nordahl Lemvigh, er der ingen tvivl om, at styrelsen med den nye organisation kommer til at stå styrket - både fagligt og ledelsesmæssigt.